Wandafwerking

Soorten wandafwerking zijn onder andere:

  • Muurverf/sauzen
  • Glasvlies/renovlies
  • Glasvliesbehang

Muurverf aanbrengen

Normaal gesproken wordt er bij oudere huizen al snel gekozen voor sauswerk waardoor er een gladde wandafwerking ontstaat. Als de muren nog glad zijn en het stucwerk nog in goede conditie is kan er gekozen worden om de wanden te voorzien van een nieuwe sauslaag. Er zijn diverse soorten muurverf: matte muurverf, zijdematte muurverf en reinigbare muurverf.

Glasvlies aanbrengen

Voor de nieuwbouw huizen wordt er steeds vaker gekozen voor glasvlies/renovlies. Het grote voordeel van glasvlies/renovlies is dat het scheurvorming in het stucwerk voorkomt en minder kwetsbaar is voor beschadigingen. Glasvlies/renovlies creeren een sterke beschermlaag op de muur, zijn naadloos aan te brengen en vormen een goed alternatief voor een 'sausklaar gestucte' wand. 

Glasvliesbehang aanbrengen

Er zijn veel voordelen bij dit soort behang. De grootste voordelen hebben betrekking op het aanbrengen, verwijderen en de sterkte.

  • Het is een stuk sterker dan andere soorten behang. Samen met glasvezelbehang behoort dit soort behang tot de sterkste soorten behang. Het kan gebruikt worden op probleemmuren en eventuele scheurtjes kunnen afgedekt worden. Hierna is er niets meer van deze scheurtjes zichtbaar.
  • Het behang heeft geen last van krimp, blazen en kent geen weektijd.
  • Bij het behangen met glasvliesbehang is er geen behangtafel nodig.
  • Mits goed aangebracht, is het behang nadien weer eenvoudig te verwijderen.

Wilt u weten wat in uw situatie een goede keus is als het aankomt op wandafwerking? Neem contact met ons op en laat ons een vrijblijvend advies uitbrengen over hoe we de wanden van uw woning of kantoor weer in topconditie kunnen gaan brengen en houden.

Om u zo breed mogelijk van dienst te zijn kennen wij ook een aantal gerenommeerde stukadoors en wandafwerkers die dezelfde kwaliteitseisen hanteren als dat wij dat doen. Op deze manier kunnen wij u top kwaliteit bieden en heeft u slechts één aanspreekpunt.

Ik wil een offerte:

Vul uw eigen inhoud in.