Nieuws- en blogberichten

 

Verven met een Airless spuitmachine

Sinds een aantal maanden beschikt ons bedrijf over een airless spuitmachine. In onderstaande video een voorbeeld van een te schilderen oppervlak. Ook kunnen o.a. kozijnen, trappen, hekwerken, plinten, betimmeringen, radiatoren en kasten op deze manier geschilderd worden.

Lees meer


Duurzaam onderhoud schilderwerk

Bij de term duurzaam onderhouden wordt niet vaak gedacht aan schilderwerk. Duurzaam onderhouden betekent niets anders dan aandacht geven aan uw woning of bedrijfspand met het oog op de toekomst.

Na de offerte aanvraag volgt het bezoeken van de klant om het schilderwerk te beoordelen en eventuele gebreken in kaart te brengen. Hierdoor zal er voor de klant een duidelijk beeld ontstaan welke werkzaamheden nodig zijn om het houtwerk/schilderwerk in goede conditie te houden.

Lees meer


Moet ik bij een nieuwbouw woning nu wel of niet voor glasvlies of renovlies gaan?

Om een antwoord op deze vraag te krijgen probeer ik de belangrijkste kenmerken en functie van glasvlies en renovlies uit te leggen. Glasvlies en renovlies bestaan uit geperste bestanddelen waardoor het een gladde structuur en afwerking oplevert. Beide producten kunnen naadloos aangebracht worden en zorgen voor een goede bescherming van de muur. Hierdoor zal bij stoten tegen een wand de kans kleiner zijn dat er een beschadiging ontstaat. 

Lees meer


Waarom schilderen met watergedragen verf?

Je kan de verschillende soorten verf/lak onderverdelen in 2 groepen namelijk:

Alkydverf ook wel Synthetische verf genoemd (geschikt voor buiten)
Acrylverf ook wel Watergedragen verf genoemd (geschikt voor binnen en buiten)

Hieronder kort de voor- en nadelen bij het gebruiken van verf op Acrylbasis/Waterbasis.

Lees meer


Is schuren van het houtwerk (kozijnen/deuren) nodig?

Het antwoord op deze vraag is simpelweg: Ja! In dit blog een korte uitleg waarom het schuren zo belangrijk is en wat de gevolgen zijn als deze 'handeling' wordt overgeslagen.

Lees meer


Doorgaan waar anderen stoppen

Doorgaan waar anderen stoppen: Overal was te horen en te zien dat de decembermaand van 2015 bijzonder hoge temperaturen haalde. Zo was het op 31 december bijvoorbeeld 10 graden Celsius. Het leek wel voorjaar. De zon met minimale UV kracht deed zijn werk waardoor het mogelijk was om op de laatste werkdag van het jaar 2015 de gevelkozijnen van een woning af te lakken.

Lees meer


Ook in 2017 profiteren van de 6% BTW regeling?

Als uw woning ouder is dan 2 jaar geldt voor verschillende werkzaamheden de 6% BTW regeling.  De werkzaamheden kan je in de volgende groepen onderverdelen:  

  • schilderen 
  • behangen
  • schoonmaken 
  • stukadoren 

De woning moet bestemd zijn voor permanente bewoning en bewoond worden door particulieren. De 2 jaarstermijn gaat in vanaf de datum waarop een pand voor het eerst als woning gebruikt wordt.  Als een woning in verschillende jaren/tijden gebouwd is, moet de woning voor minimaal 50% bestaan uit delen die ouder dan 2 jaar zijn.  

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.