Doorgaan waar anderen stoppen: Overal was te horen en te zien dat de decembermaand van 2015 bijzonder hoge temperaturen haalde. Zo was het op 31 december bijvoorbeeld 10 graden Celsius. Het leek wel voorjaar. De zon met minimale UV kracht deed zijn werk waardoor het mogelijk was om op de laatste werkdag van het jaar 2015 de gevelkozijnen van een woning af te lakken.

Mede door het gebruik van de juiste verf is het dus mogelijk om in de laatste maanden van het jaar of vroeg in het voorjaar toch buiten te kunnen werken. Zo werd ik op 16 december gemaild om een offerte te maken voor het schilderen van de kozijnen van een voorgevel woning. Nadat de offerte akkoord werd gegeven met de daarbij behorende winterschilderkorting ben ik gaan kijken wanneer ik deze klus in kon plannen. 

Aanvankelijk was het de bedoeling tussen kerst en oud en nieuw een aantal dagen vrij te zijn. Door de dusdanig goede voorspelling van het weer met temperaturen rond of boven de 10 graden Celsius werd het mogelijk deze klus tussen kerst en oud en nieuw uit te voeren naar aller tevredenheid van de klant. Hierdoor kan het huis er de komende jaren weer tegenaan. 

De producten die wij gebruiken worden dusdanig ontwikkeld waardoor het mogelijk is vanaf 0 % graden Celsius een woning bijvoorbeeld ‘winterklaar’ te maken. Bij het woord ‘winterklaar’ kunt u denken aan het vervangen van loszittende beglazingskit, het monteren van een nieuwe glaslat en/of neuslat en het bedekken/in grondverf zetten van blank/kaal hout. Hierdoor kan uw woning goed de winter door om vervolgens in het voorjaar het resterende werk af te maken. Bent u geinteresseerd of heeft uw woning aandacht nodig: Neem contact op.