Spuiten lak en latex

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het schildersvak. Zo zijn de schilders al jaren verplicht met watergedragen materialen te werken binnenshuis. Enkele voordelen zijn dat het voor de gezondheid een stuk beter is om te werken met watergedragen producten. Verder is er een stuk minder stankoverlast en de droging van het te schilderen oppervlakte is een stuk sneller.

Kozijnen / deuren / wanden spuiten (Airless / Airmix Graco)

Zijn er dan ook nog nadelen aan het werken met watergedragen lakverven binnenshuis?

Het antwoord hierop is dat er wel degelijk nadelen zijn. Het aanbrengen van de watergedragen lakken met een roller of kwast vergt enige vaardigheid. Dit heeft onder andere te maken met het snelle doordrogen van de lakverf. Hierdoor is de kans op aanzetten in kozijnen en deuren sneller aanwezig. Een bijkomend nadeel is dat het aanbrengen van een glanzende lak met roller of kwast vaak niet de gewenste glansgraad oplevert. Dit heeft te maken met het type materiaal en de aangebrachte laagdikte. Nu is er voor alle bovengenoemde punten een oplossing. Namelijk door de kwast en roller niet meer te gebruiken en over te gaan naar het spuiten van kozijnen en deuren.Het grote voordeel is dat doormiddel van spuiten de laagdikte 2 x zo dik is dan bij het aanbrengen met de kwast. Een ander bijkomend voordeel is dat de kans op aanzetten/baanvorming verleden tijd is. Waar wij als schilders wel goed voor moeten zorgen is dat alle ruimtes waar gespoten wordt goed afgedekt moeten worden. Dit vergt wat tijd maar wordt gecompenseerd door het snellere werken met een verfspuit.

Hiernaast kunt u een filmpje zien van het spuiten van deuren in een woonkamer. De verfspuit die hiervoor gebruikt werd is van het merk Graco. Door deze machine is het mogelijk een mooi eindresultaat te behalen. Voor grotere klussen en meer aantallen/m2 spuitwerk wordt er voor een krachtigere machine gekozen. Hiermee is het mogelijk grote projecten binnen afzienbare tijd te voorzien van een mooie afwerking.

Tevens is het mogelijk om wanden en plafonds af te werken met saus / latex. Ook voor saus / latex geldt dat de laagdikte die aangebracht wordt dikker is en het eindresultaat gladder. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwbouw woning gekocht die moet worden voorzien van Renovatievlies en latex is het kiezen van spuitwerk vaak de beste oplossing. Ook voor bestaande en glad gestukadoorde wanden wordt er steeds vaker gekozen voor spuitwerk i.p.v. de traditionele kwast/roller.

Heeft u losse elementen zoals deuren / plinten / plaatmateriaal / meubels die moeten worden voorzien van een nieuwe laklaag kunt u er ook voor kiezen dat wij ze bij u op komen halen. De te spuiten oppervlaktes zullen worden voorbewerkt en zo nodig worden voorzien van grondlaag waarna deze worden af gespoten met een laklaag. In de meeste gevallen worden de te spuiten onderdelen binnen een week weer bij u thuisbezorgd, afhankelijk van de hoeveelheid werk. Uiteraard wordt er vooraf een offerte uitgebracht en overlegd hoe de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

Heeft u ook interesse, neem dan contact op!

Vul uw eigen inhoud in.