Als uw woning ouder is dan 2 jaar geldt voor verschillende werkzaamheden de 6% BTW regeling.  De werkzaamheden kan je in de volgende groepen onderverdelen:  

  • schilderen 
  • behangen
  • schoonmaken 
  • stukadoren 

De woning moet bestemd zijn voor permanente bewoning en bewoond worden door particulieren. De 2 jaarstermijn gaat in vanaf de datum waarop een pand voor het eerst als woning gebruikt wordt.  Als een woning in verschillende jaren/tijden gebouwd is, moet de woning voor minimaal 50% bestaan uit delen die ouder dan 2 jaar zijn.  

Rekenvoorbeeld

U kunt dus wel zeggen dat het in de meeste gevallen voor u als particulier ook geldig is. Hieronder een overzicht/rekenvoorbeeld van het verschil tussen 6% BTW en 21% BTW.

We nemen voor het gemak een rond bedrag van € 1000,- Als hier 21% BTW van toepassing zou zijn is het totale bedrag inclusief BTW € 1210,- Bij de 6% BTW regeling zou het totale bedrag uitkomen op € 1060,- Dit levert een besparing op van € 150,-. Wilt u weten of u ook in aanmerking komt of een vrijblijvende offerte waardoor u kan profiteren van deze BTW regeling neemt dan contact op via het contactformulier.